ETAPELE REALIZARII SITE-ULUI

Inainte de constructia unui site web e necesara alocarea unui timp pentru analiza aprofundata, planificarea dar si proiectarea acestuia. Pasii de neevitat in crearea unui site web sunt expusi mai jos.

Nu se poate executa realizarea unui site web fara a defini intreg proiectul. Aceasta presupune o intelegere si o stabilire clara a obiectivelor afacerii si a scopului continutului website-ului. Obiectivele afacerii vor fi, in mare masura, in stransa legatura cu publicul caruia ii este adresat continutul respectivului site web.

01

Colectarea informațiilor

Ne întâlnim și discutăm detaliile proiectului. Această consultare gratuită ne oferă oportunitatea să cunoaștem mai bine cerințele dumneavoastră, care vă sunt pasiunile și mai ales care vă sunt așteptările de la proiectul pe care urmează să-l dezvoltăm. Dacă spațiul care ne desparte este o posibilă problemă, există canale moderne prin intermediul cărora putem discuta (skype, email ar fi doar două exemple). Prețul proiectului se va stabili după o analiză atentă a cerințelor dumneavoastră. Adunam pe cat posibil toate informatiile necesare pentru proiectul dumneavoastra. Se va semna contractul de colaborare și se va plăti un avans de 50% din valoarea proiectului. Semnarea contractului reprezintă o garanție a seriozității colaborării pentru ambele părți.
02

Planificarea

Discutăm și clarificăm obiectivele proiectului. În funcție de cerințe se vor stabili ce date sunt necesare și detaliile privind aceste date. Se va schița de comun acord cu ambele părți un ghid al proiectului. Schița proiectului va conține specificațiile tehnice necesare în conformitate cu scopul proiectului.
03

Structura

Întrucât informatia trebuie structurata, se va defini structura site-ului in functie de specificul acestuia: paginile si formularele necesare, logica site-ului, categoriile informatiilor si dispunerea acestora.
04

Design

Se vor crea prototipul structurii proiectului si aspectele vizuale ale acestuia in conformitatea cu specificatiile agreate anterior. Schema de culori ce va fi utilizata, elementele grafice etc. Se vor discuta aspectele legate de design si in functie de caz se vor modifica. Dupa aprobarea designului final se vor pregati datele necesare continutului.
05

Dezvoltare

Se va programa structura functionala a proiectului in baza designului aprobat. Se vor implementa functiile si modulele necesare si se va introduce continutul necesar. Varianta aflata in dezvoltare va putea fi accesibila online din contul clientului pentru a putea fi discutate eventualele modificari privind afisarea elementelor in pagina. Sistemul de management al proiectului va crea o lista cu elementele care necesita modificare.
06

Testare proiect

Functionalitatea proiectului va fi testata pe mai multe platforme (desktop/laptop, tableta si smartphone) si browsere pentru a ne asigura ca nu exista erori. Se vor remedia eventualele deficiente.
07

Lansare online

Se vor face ultimele verificari in vederea trecerii proiectului in regim live. Se va transfera proiectului pe serverul de productie si se va face indexarea initiala in motoarele de cautare. Se va plati diferenta de 50% din costul proiectului.
08

Faza post lansare

In functie de proiect se va oferi manual de utilizare si training specializat privind utilizarea acestuia daca situatia o impune. Pe o perioada limitata se va oferi suport tehnic gratuit. Anumite proiecte de web design beneficiaza de discount la achizitia unui pachet de mentenanta pe o perioada de minim 6 luni.
SUS